Теренът в парк „Хиподрума“, станал през последните дни обект на разгорещени дискусии, е и си остава за хората

21.06.2023

Теренът в парк „Хиподрума“, станал през последните дни обект на разгорещени дискусии между общинските съветници и жителите на кварталите около парка, е и си остава за хората. Тук ще бъдат изградени спортни игрища по волейбол, баскетбол, футбол и др., както и детски площадки – всички те със свободен достъп за всички желаещи. 

Това беше общата позиция и решение за „Кафеза“ на откритата среща на 21 юни вечерта, на която присъстваха много граждани и граждански сдружения, кметът на района арх. Румен Русев, представители на СОС, вкл. и неговият председател  Георги Георгиев. Председателят на СОС обеща, че статутът на терена като публична общинска собственост ще бъде запазен и спешно ще бъдат потърсени средства за изграждането на това място на спортни игрища и детски площадки, според желанието на гражданите на района. Сега предстои да бъде изготвен цялостен проект на терена. 

„Всичко, което зависи от мен като кмет, ще бъде направено в най-кратки срокове“- пое ангажимент пред присъстващите на срещата кметът на Район „Красно село“ арх. Румен Русев.